5 2 гласове
Оцени Статията

Пясъчни скулптури на велики българи като Васил Левски и светите братя Кирил и Методий са малка част от творчеството на Реми и Пол Хогърт , избрали да творят в Бургас

Историята на двама необикновени творци Реми и Пол Хогърт от Великобритания, които извайват пясъчни скулптури на бургаския плаж, докосна хиляди хора от цялата страна и се превърна във вдъхновение за режисьора и сценарист Петър Русев, актьорите Никола Парашкевов и Георги Гоцин, които стоят зад филма „Пет причини да твориш в Бургас – Пол и Реми”.

Документалната продукция ще бъде представена в Експо център „Флора” на 4-ти ноември /петък/ от 18.00 часа. Входът е свободен. Проектът е финансиран от Община Бургас по фонд „Култура”.

Пол и Реми са свободни артисти, които пътуват и творят по целия свят, но се влюбват в Бургас, остават да живеят в родината ни и от няколко години ваят на бургаския плаж скулптури от пясък за малки и големи. Създават ги през всички сезони, в делнични и празнични дни. Разхождащите се край морето хора са наблюдавали как те талантливо извайват знаковите за града символи или наши национални светини, създават работилнички за деца. Те са автори на множество международни проекти. Известни са в целия свят с работите си и участието си в международни филмови продукции, включително реклами, сред които и една за Формула 1.

Чрез техните любопитни професии и съдби ще тръгнем на пътешествие-изповед, за да узнаем емоционалните мотиви, предопределили избора им да останат да живеят в България и да творят в Бургас. В България те са от 10 години.

„Бургас е прекрасен и космополитен град за творчество, тук се чувстваме обичани, ценени и свободни както никъде другаде.”- споделят Пол и Реми.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари