0 0 гласове
Оцени Статията

Демонстрационният и обучителен център за виртуална и добавена реалност – Virteon Burgas, отново отваря врати за посетители от всички възрасти. Дните за посещения на Центъра, който се намира на 3-ти етаж /офис 9/ в Конгресния център до Морска гара, са всеки вторник и четвъртък от 09.00 до 16.00 часа.

Единственото, което трябва да направят желаещите да посетят Центъра е предварително заявят своето желание на следния телефонен номер: 0878 877 754.

Отворените врати в Центъра стартираха за първи път през тази пролет, в резултат, на което до момента през него вече са минали над 300 ученици, граждани и гости на Бургас. През летните месеци там се провеждаха курсове по програмиране, но от началото на новата учебна година, Центърът започна да работи с организирани посещения на записали се класове с преподавателите си.

Инициативата има за цел да вдъхнови бургаските ученици и студенти, както и техните преподаватели, да използват иновативните технологии в сферата на образованието.

Обучителният център за виртуална и добавена реалност е създаден от Община Бургас и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, с активното съдействие на американската корпорация „ЕОН Реалити“ и ЦПЛР Бургас.

Virteon Burgas разполага с най-съвременната техника за виртуална и добавена реалност, предлагаща демонстрация на 3D обекти и 360-градусови панорами. Чрез нея посетителите могат да „отидат“ на виртуална разходка в праисторическите времена, да се „гмурнат“ в дълбините на морското дъно, или да участват във вълнуваща „експедиция“ в Амазонската джунгла. 3D уроците, от своя страна, могат да послужат на учениците и студентите в техните уроците по биология, химия, физика, природа и обществото и др.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари