0 0 гласове
Оцени Статията

Бургаската детска градина „Радост“ бе отличена с Европейската награда за иновативно обучение – EITA` 2022. Наградата се връчва по инициатива на Европейската комисия в областта на образованието и се провежда под егидата на българския еврокомисар Мария Габриел от 2021 г. насам. Темата тази година бе “Да учим заедно, да насърчаваме творчеството и устойчивостта”.

На европейско ниво са отличени 98 проекта от 29 страни. От България проектите са в четири категории – „Образование и грижа в ранна детска възраст“, „Начално образование“, „Средно образование“ и „Професионално образование и обучение“. На 20 октомври образователните институции от България получиха в Пловдив тазгодишната Европейска награда за иновативно обучение. Събитието се организира от Центъра за развитие на човешките ресурси, а гости на форума, на който наградените представиха добрите си практики, бяха заместник-областният управител на Пловдив Даниела Николова и началникът на РУО – Пловдив Антоанета Пакова.

На 25 октомври в Брюксел ДГ „Радост“ с филиал в кв. Крайморие – Бургас, ОУ „Христо Смирненски” – Хасково, ПГХТБТ „Мария Кюри“ – Разград и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” – Видин бяха отличени на официална церемония в присъствието на българския еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

Отличеният проект „Креативни учители – креативни деца“ реализира иновативни педагогически практики, нови креативни методи и подходи на работа за предоставяне на качествено обучение по изкуства и стимулирането на творческия заряд, креативността, любознателността и сензитивността на децата.

Тази награда е признание за упорития труд на екипа на ДГ „Радост“ при разработването и реализацията на проекти, насочени към съхраняване на детската индивидуалност чрез изменяне на позицията на педагога: от стремеж да въздейства по нормативни предписания към развиване и съхраняване на детската уникалност.

Наградата е и катализатор за бъдещи нови разработки, иновации и проекти, които да бъдат импулс към творчество, устойчивост, обединение, критично мислене като градивни елементи на бъдещето на образованието.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари