5 1 гласувайте
Оцени Статията

Близо 80 учители, които тази учебна година ще поемат бургаските първолаци се обучават за работа с новия образователен софтуер и методология по проекта „Първокласно начало“. Част от обучението са интерактивните хардуерни технологии, интегрирано учебно съдържание, облачни технологии, уеб-базирани ресурси и екипни задачи.

„Започнахме тази програма преди четири години от нулата в Бургас, а сега е на път да прерасне в национална. От началото досега сме ремонтирали, обзавели и оборудвали с нови технологии и нов образователен софтуер за работа в клас над 350 класни стаи в над 33 училища, включително това лято“., съобщи кметът Димитър Николов.

 

Обучението на педагозите включва работа с динамична класна стая в началното училище за ефективно образование, формиране на контекстни умения и прилагане на интегрирано интердисциплинарно съдържание в учебния процес.

Целта е учениците да разсъждават по реални проблеми, да учат, докато играят и да работят в екип, за да формират уменията – оценка, самооценка, критично мислене и взаимопомощ.

Обучението по този образователен модел се води от авторите му – проф. Румяна Папанчева, доц. Красимира Димитрова, доц. Надежда Калоянова и доц. Тинка Иванова от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари