0 0 гласове
Оцени Статията

15-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури отвори врати и спази традицията в първата вечер да се влиза без входна такса. За доброто настроение на всички гости и посетители се погрижиха музикантите от Бургаски духов оркестър и пъстрите балони с логото на фестивала. Тази година „Джурасик свят Господство“ гостува на Пясъчния фестивал и носи наименованието – Бургасик парк.

По традиция, експозицията е разположена в парк „Езеро“, близо до Конната база, върху площ от 5 декара, а по извайването на 12-те фигури от пясък работиха тази година 14 скулптори от България, много от които бургазлии. Тази година за посетителите има и още една изненада – 13-та фигура, която засега е само купчина пясък, в следващите дни ще се превърне в праисторически вулкан, при това пред погледите на гостите на фестивала.

Това издание ще ви предложи триизмерни изображения на праисторически животни. Най-много са динозаврите, сред които и могъщия Тиранозавър Рекс, но има още мамут, гигантска костенурка и други интересни животни, пред които да си направите въздействаща снимка за спомен.

 

Работното време на фестивала ще е без почивен ден от 09:00 до 21:00 часа, а цените за посещение са:

 

– Деца до 7-год. възраст и хора в неравностойно положение – безплатно;

– Деца 7-18 год. – 2 лв.;

– Пенсионери – 2 лв.;

– Група над 10 човека – 3 лв.;

– Нормален билет – 4 лв.;

– 2 възрастни + дете над 7 год. – 8 лв.;

– 2 възрастни + 2 деца над 7 год. – 10 лв.;

– 2 възрастни + 3 деца над 7 год. – 12 лв.

guest
0 Коментари
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари