0 0 гласове
Оцени Статията

И тази година Бургас по традиция ще посрещне Европейския шампионат по корабомоделен спорт в клас „С“. Очаква се участниците да предложат за оценка на журито 70 елитни модела. Освен от България, в Бургас ще пристигнат състезатели от Словакия, Румъния, Полша и Украйна.

Бургазлии и гостите на града ще видят, макар и в умален вид, изключително атрактивни ветроходни, исторически и съвременни кораби, миниатюрни модели и модели на кораби, построени в бутилка. Домакин на събитието е Културен център „Морско казино“. Изложбата ще може да се посети от 2 до 6 юли. Входът е свободен.

Клас „С“ – настолни корабни модели, представлява по-скоро изкуство, за разлика от останалите чисто състезателни класове. Настолните копия на действителни кораби не могат да се разглеждат отделно и затова при тях се провеждат изложби с конкурсен характер, какъвто ще е и Европейският шампионат в Бургас. Моделите ще бъдат оценявани от съдийска комисия, съставена от експерти. Оценката се извършва на база представената от състезателя конструктивна документация, като се акцентира върху точността и ювелирната изработка на всеки модел.

Европейският шампионат по корабомоделизъм се организира с подкрепата на Община Бургас.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари