5 1 гласувайте
Оцени Статията

По повод 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на българския народ, Регионален исторически музей и Община Бургас организират среща с проф. д-р Пламен Павлов, който ще изнесе публична лекция на тема „Христо Ботев, историята и борбата за свобода“. Събитието ще се състои на 31 май 2022 г. в Културен център „Морско казино“, зала „Георги Баев“ от 17:00 часа.

Проф. д-р Пламен Павлов е изследовател на живота и делото на Васил Левски и Христо Ботев, както и на други революционни дейци. Той е дългогодишен преподавател в Историческия факултет на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Автор на монографии, студии и статии, посветени на Възраждането и Новата история на България.

На 2 юни, от 12.00 ч., пред паметника на Христо Ботев в Приморски парк, в знак на почит и преклонение Община Бургас организира заупокойна молитва и ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя, за да сведем глави пред великото дело на големия революционер и всички герои, пожертвали живота си за свободата на България.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари