4.8 6 гласове
Оцени Статията

Започна представителното празнично шествие на бургаските детски и учебни заведения, и на културните институти, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Многохилядното шествие преминава по ул. „Богориди“ и ще завърши пред сградата на Морското казино.

Децата от детските градини, учениците и учителите, които участват са над 6500. За сравнение, през предходните години броят им е достигал максимум 5000 – 6000 деца.

В шествието се включиха и кметът Димитър Николов, областният управител Стойко Танков, зам.-кметове.

В общоградското отбелязване на 24 май участват 33 бургаски детски градини и 42 учебни заведения – 19 основни, 8 средни училища и 15 професионални и профилирани гимназии. Включиха се още бургаското духовенство, представителни блокове на читалищата, университетите, културните институти,а също така музикални и мажоретни състави, които допринасят за още по-доброто настроение на всички.

Веднага след това от 11:00 часа на открита сцена „Охлюва“ ще започне празничният концерт с водещ Драго Драганов и участници Роси Кирилова, ПФА „Странджа“, струнен дует „Weil”, Детски хор „Милка Стоева“, Смесен хор „Бургас“, Хор на бургаските учители, Клуб по спортни танци „Бургас 1975”, ДГ „Вълшебство”, ВГ „Морски песъчинки”, Фолклорен ансамбъл от СУ „Добри Чинтулов“, ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, ПГЧЕ „Васил Левски“ и СУ „Добри Чинтулов”.

В галерията на Дружество на художниците в Бургас на ул. „Александровска“ № 22 от 12.00 часа ще бъде открита традиционната изложба на бургаските художници „24 май“.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари