5 2 гласове
Оцени Статията
На 18 май 2022 г. в сградата на Областна администрация Бургас, ТСБ – Югоизток организира тържествена церемония за връчване на грамоти на учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – гр. Бургас и Немска езикова гимназия „Гьоте“ – гр. Бургас, класирали се на втория етап от Националния кръг на петата Европейска олимпиада по статистика в категория А (ученици X – XII клас) през 2022 година.
Присъстваха Стойко Танков, областен управител на област Бургас, Роза Желева, директор на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – гр. Бургас, Надежда Радева-Иванова, директор на Немска езикова гимназия „Гьоте учители, ученици и представители на ТСБ – Югоизток.
Събитието откри директорът на Териториално статистическо бюро – Югоизток Калина Казанджиева. В приветствието си към участниците, тя отбеляза, че Европейската олимпиада по статистика се провежда вече пета поредна година на територията на България, като всяка година учениците от област Бургас се включват с желание и показват интерес към статистиката. Учат се да работят в екип и сътрудничество, за постигане на общи решения. Същевременно се мотивират и учителите – техни ментори, да използват иновативни методи на преподаване на математическите, обществено-хуманитарните и природните науки.
Успешно представилите се в двата етапа на Националния кръг общо три отбора – два отбора от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас и един от Немска езикова гимназия „Гьоте“ – Бургас, получиха грамоти, връчени от Областния управител на област Бургас Стойко Танков.
Учениците от двата отбора при ПГМЕ представиха пред аудиторията своите презентации на тема:
  • „Тенденции в брутното производство на електрическа и топлинна енергия по вид на вложените горива“- Стефан Димитров и Христо Минчев, с ментор Татяна Ботева;
  • „Статистически анализ на производството и потреблението на електрическа и топлинна енергия за периода 2013-2019 година“ – Ангел Янев, Никола Николов и Георги Танев, с ментор Румяна Георгиева.
Свои впечатления споделиха и учениците от отбора при Немска езикова гимназия „Гьоте“ – Вълимир Стоев, Денислав Маразов и Иван Дюлгеров, с ментор Димитър Иванов.
Директорът на ТСБ-Югоизток Калина Казанджиева поднесе благодарствени адреси на Областния управител на област Бургас и на директорите на двете училища.
Всички получиха рекламни материали от името на Националния статистически институт.
Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари