0 0 гласове
Оцени Статията

Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

„Тази докладна записка е много важна, защото това ваше решение дава ход на основното грантово финансиране за изграждане на детската болница в интегрирания проект на Югоизточна България по регионално развитие“, сподели кметът Николов по време на заседанието на местния парламент.

С това се дава мандат на кмета на Община Бургас, съвместно с общините от Югоизточен регион, да подготви необходимата документация и апликационна форма на проект „Модел за интегрирана детска здравна грижа на територията на Югоизточен регион” по Програмата за развитие на регионите 2021 – 2027 г.

В докладната записка се посочва още, че през април е получено принципно съгласие от страна на Министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова да бъде създадена нова общинска болница за активно лечение на детски болести в Бургас. След получаване на принципното съгласие от страна на Министъра на здравеопазването следва да стартира процедура по подготовка на документи за регистрация на лечебно заведение.

Детската болница е основен компонент от Проекта „Модел за интегрирана детска здравна грижа на територията на Югоизточен регион”, който предвижда изграждане на партньорство между Община Бургас, част от общините от област Бургас и от областите Сливен, Ямбол и Стара Загора, както и Медицински факултет на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров”.

Миналата седмица общинските съветници на Бургас се запознаха подробно и в детайли с идейния проект на Специализирана детска болница, изготвен от консултантския екип на международния консорциум IDOM. Целта на бъдещата детска болница е не само да обслужва Бургас, а цяла югоизточна България.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари