5 1 гласувайте
Оцени Статията

170 атлета от цялата страна ще се включат в инициативата „Бургас Свети“ тази събота, 30 октомври от 20.00 часа. Стартът и финалът на интересното събитие са пред сградата на Общината.

Организаторът на събитието Константин Константинов и зам. -кметът по Строителство към Община Бургас Чанка Коралска уточниха последните детайли във връзка с трасето и безопасността на участниците. На срещата присъстваха представители на общинските звена „Синя зона“ и „Пътна безопасност“, КАТ, “Бургасбус” и Областната дирекция на МВР.

Бягането ще се реализира по главните пътни артерии на Бургас, които са с ново и модерно улично осветление.

Участниците ще имат възможност да се уверят, че „Бургас свети“ в обиколка с дължина 2,5 км, преминаваща по следния маршрут: Община Бургас – ул. „Александровска“ – бул. „Сан Стефано“ – ул. „Христо Ботев“ – ул. „Фердинандова“ – Община Бургас.

Участието в събитието е напълно безплатно, а в предварителна регистрация на сайта на Бургас Рън са се записали 154 бегачи. Всеки един от участниците ще получи стартов номер. Стартов номер не се гарантира за участниците, които се записват на място.

Линк за регистрация: https://burgasrun.bg/registrationburgaslights.

Всички участници в нощното бягане ще получат подаръци от Община Бургас, както и ще бъдат включени в томбола с награди от партньорите на събитието.

Спортното събитие ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки.

Програмата по часове е следната:

19:15 – 19:50 – Регистрация и раздаване на стартови номера пред сградата на Община Бургас
19:50 – Загрявка с Димо Бенев от СК “Фар”
20:00 – Старт на бягането
20:40 – Награждаване на призьорите
20:50 – Раздаване на награди и томбола
21:15 – Закриване

Нощно бягане “Бургас Свети” се реализира с подкрепата на Top Print, Doppelherz Bulgaria, СК “Фар” и 5kmrun. Медийни партньори са: PowerFm

Събитието се реализира по проект „Модернизация на системата за уличното осветление на 22 зони, включващи главните пътни артерии на град Бургас“, ДБФП № BGENERGY-2.001-0072-002., който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП)“.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари