0 0 гласове
Оцени Статията

Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Събитието ще се проведе на 5 ноември в Международен конгресен център – Бургас от 9:00 до 17:10 часа при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Конференцията се организира от Община Бургас и София Тех Парк в партньорство с Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас, Индустриален логистичен парк – Бургас, Югоизточен дигитален иновационен хъб, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Бургас, Бургаски свободен университет, Американска търговска камара в България.

Мотото на срещата е „Роботика, нови технологии, дигитален бизнес“ и има за цел да представи мнението на експерти от индустрията и да демонстрира върхови достижения в областта на роботиката и дигитализацията.

Посетители от всички възрасти ще могат да видят и да взаимодействат с различни видове роботи от областта на индустрията и образованието, както и да научат повече за начина, по който функционират новите технологии.

В четирите отделни лекционни панела ще се дискутират следните теми:

· Какви роботи се правят в България?

· Какви проекти български компании развиват в тези области?

· Какви са иновациите в индустрията?

· Мястото на Бургас на индустриалната карта?

· Новите проекти за индустриална автоматизация?

· Как се изгражда умна фабрика и какви предимства дава тя?

· Необходими технологии за изграждане на умен град?

· Как си сътрудничат образование, бизнес, общини в областта на дигитализацията?

· Ролята на СТЕМ центровете и връзката им с роботиката

· Изграждане на дигитални лидери

Със засиленото навлизане на автоматизацията у нас пилотното издание на Burgas Digital 2021 ще разгледа какви са тенденциите в производството у нас, в ускореното внедряване на роботи, както и ще бъде направен преглед на напредъка в индустриалната автоматизация.

Лектори на събитието са изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша, които имат отношение към роботиката и дигитализацията.

По време на събитието ще бъдат демонстрирани решения в областта на автоматизацията и роботиката, виртуалната реалност и умните градове от „ФАНУК” България, „Телелинк Бизнес Сървисис”, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, „Рапид Прогрес”, „Ондо”, „Гига Аутомата”, образователния стартъп „Тинузавър” и учениците от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, които се обучават по специалност „Програмиране на изкуствен интелект”.

След приключване на конферентната част ще бъде отбелязан 5-ият рожден ден на ИКТ Клъстер Бургас – организация, която обединява над 30 от местните технологични компании и работи активно за развитие на дигиталната екосистема в Бургас.

Безплатна регистрация може да бъде направена на https://burgasdigital.com/

Събитието е спонсорирано от мобилния оператор А1, „Телелинк Бизнес Сървисис” и „ФАНУК” България.

Във връзка с епидемичната обстановка и рисковете от разпространение на COVID 19 в Република България и световен мащаб, организаторите следят ежедневно ситуацията и ще създадат нужната организация за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки по време на конференцията и съпътстващите я дейности.

Повече за събитието – https://burgasdigital.com/

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари