5 1 гласувайте
Оцени Статията

По случай 10-ата си годишнина Фондация „Шанс за децата и природата на България“ Център за млади таланти – Бургас си поставят благородната задача да намерят и подкрепят новите таланти на града. Това сподели на пресконференция Пепа Николова – медиен експерт в Центъра за таланти, с което обяви началото на кампанията за откриване и развитие на талантливи млади хора в областта на науката, технологиите и изкуството.

На 32-ата финалисти, между 14 и 20 години, ще бъде осигурено безплатно целогодишно обучение в единствения европейски сертифициран център за работа с таланти – Център за млади таланти – Бургас, а сферите, в които ще се развиват те са – театрално изкуство, творческо писане, български език и литература, изобразително и приложно изкуство, моден дизайн, информатика и нови технологии, екология, лидерство и управление на проекти.

„Изключително благодарни сме на Община Бургас, че подкрепи нашата идея и прие поканата ни, като стана партньор в кампанията за откриване на нови таланти“, разказа още експертът в Центъра Пепа Николова.

„Благодарни сме на Центъра за млади таланти за поканата да участваме в кампанията. Община Бургас се опитва да подкрепя всички, които помагат и работят за развитието на децата. Затова се включваме в кампанията, като ще покрием безплатното целогодишно обучение на двама от финалистите“, заяви зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики на Община Бургас Йорданка Ананиева.

Обучението ще бъде едногодишно, като занятията ще се провежда веднъж седмично по 2 часа в Центъра за млади таланти на пл. Атанас Сиреков № 4 /срещу Община Бургас/.

Обучители ще бъдат доказани в сферата си експерти: Мария Танева – моден дизайн, режисьорът Симеон Димитров – театрална школа, Златка Коева – рисуване, доц. Светла Далакчиева – екология, Милена Георгиева – лидерство и писане на проекти, Добрина Топалова – творческо писане, д-р Александър Иванов – изкуствен интелект.

Необходимите документи за участие в кампанията са публикувани тук: http://www.forbgkids.org/326/page.html

Крайният срок за приемане на кандидатури е 30-ти септември 2021. Документите се приемат на имейл: [email protected] и на адрес: гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков № 4 /срещу Община Бургас/, ет. 1, ст. 5 до 30.09.2021 г.

Освен с подкрепата на Община Бургас кампанията се провежда и с медийното партньорство на Дарик Радио Бургас.

Подробна информация може да намерите на телефони: 0887 201033.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари