5 1 гласувайте
Оцени Статията

Емблематичният за Бургас плувен маратон от остров “Света Анастасия” до Мостика/6400 метра/ ще се проведе на 31 юли, събота .

Той беше отложен с две седмици, заради лошите метеорологични условия на 18 юли.

Организатори са ПК”Метропол” и община Бургас, с подкрепата на Военноморски сили и Морска администрация.

Заради друго спортно мероприятие в акваторията на Бургаския залив в същия ден, стартът на плувния маратон от остров “Света Анастасия” ще бъде с по-ранен час – 9:15.

Заради това и корабчето, което ще транспортира участниците до началната точка ще тръгне от магазията на Морска гара в 8:15 – 8:20 часа. Организаторите са се погрижили да има резервна лодка, която да извози до Острова тези, които пристигнат в последния момент. Тя ще потегли в 8:30 часа. “Желателно е, всички участници да бъдат на линия навреме и да се качат на общинското корабче “Света Анастасия”, приканиха от ПК”Метропол”.

Всички навършили 16 годишна възраст младежи, девойки, мъже и жени от Бургас, региона и цялата страна могат да се запишат за участие в атрактивното състезание рано сутринта на Морска гара в деня на провеждането му в събота или предварително на имейл [email protected] или на телефон 0888 239 720. Всички трябва да преминат и задължителни медицински прегледи.

Гости на бургаския маратон в събота се очаква да бъдат легендарния Петър Стойчев и личния му треньор Красимир Туманов.

Община Бургас осигурява солиден награден фонд за най-добрите. Всички мъже и жени, попаднали в Топ-6 на плувния маратон ще получат парични премии, съответно 700, 500, 350, 250, 200 и 150 лева в двата пола. Парични награди за първи път ще получат и най-добрите 8 плувци-маратонци на възраст над 45 години.

Награждаването на плочата на Мостика ще започне в 12:00 часа.

guest
0 Коментари
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари