0 0 гласове
Оцени Статията

Седмокласниците на Бургас донесоха 304 шестици от 21 бургаски училища. 167 са шестиците по български език и литература и 136 по математика. Средният успех на седмокласниците тази година е 59,77 точки, което е над средния резултат за страната – 53,86 точки и над средния им успех през миналата година, който беше 58 точки. Един ученик от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ дори е събрал максималния брой точки – 100.

Най-добре са се представили учениците на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, които класираха Бургас на трето място в страната по Български език и литература с 90,41 точки и на 5 място по Математика с 92,92 точки.

В тазгодишните матури зрелостниците донесоха на Бургас общо 57 пълни шестици. Отличниците са от 8 бургаски училища, като най-голям е техният брой в ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – 36, НЕГ „Гьоте“ и АЕГ „Гео Милев“ – 5, ПГЧЕ „Васил Левски“ – 4, ПГМЕЕ – 2, Търговска гимназия, ПГРЕ „Г. С. Раковски“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – по 1.

Най-много са шестиците по Математика – общо 30. По Английски език са 10, по Руски език – 7, Биология – 3, БЕЛ – 2, Химия – 2, Физика и Немски език – 1.

Двама ученици имат по две пълни шестици и на двата изпита. Това са Виктория Бояджиева по Математика и Химия, и Милена Петкова по Математика и Руски език от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“.

Четвъртокласниците на Бургас също са се справили превъзходно на националното външно оценяване. Отличните оценки са общо 1723, като повечето са по БЕЛ – 1173, а тези по Математика са 550. Най-добре са се представили учениците в ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“, ОУ „Васил Априлов“ и др.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари