5 1 гласувайте
Оцени Статията

„Новият туристически комплекс “Ченгене скеле” ще е готов до месец. Зоната става изключително красива и атрактивна, и съм убеден, че ще привлича много посетители“, заяви кметът Димитър Николов.

Зоната за отдих разполага с  барбекюта, паркова мебел, детска площадка. Дотам ще може да се стига с корабче или с автомобил. Наблизо има и китно плажче, достъпно за всеки.

Предстои да бъдат осигурени специализирани пристанищни съоръжения за лодкостоянката в Рибарското селище.

Тя ще бъде оборудвана с модулни понтони. Механизмът за закрепването им позволява те да бъдат местени без усилия и да се монтират на ново място в зависимост от нуждите за обслужване на плавателните съдове.

За безопасността на плавателните съдове ще се осигурят специални отбивни устройства – фендери. Те изпълняват ролята на буфер между корпуса на плавателния съд и стената на кея и поемат ударите при контакт между тях.

В рамките на проекта се предвижда изграждане на ремонтна работилница за рибарски лодки. Тя ще се намира в източната част на пристана. Сградата ще се състои от две части. Едната ще функционира като ремонтно хале. В другата ще има офис-склад и сервизни помещения.

Лодкостоянката към момента разполага с капацитет за 40 плавателни съда с дължина 12 метра. Целта на проекта за оборудване на съоръжението е да се подобри безопасността и условията на труд за рибарите. С осигуряването на специализираното оборудване ще бъдат осигурени подходящи условия за съхранение, поддържане и експлоатация на домуващите плавателни съдове при извършването на риболовната дейност.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари