5 1 гласувайте
Оцени Статията

Бургас за трета поредна година е на първо място в страната по одобрени проекти по националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност към Министерството на труда и социалната политика. 12 от 13-те подадени от Бургас проекти са одобрени от общо 45 за цялата страна, което е ¼ от всички одобрени проектни предложения. През първите две кампании на програмата Бургас също беше най-активният град с най-голям брой одобрени проекти по програмата.

„Това е страхотна новина за Бургас, защото програмата дава възможност за изграждане на рампи, асансьори и подемни платформи в сградите, в които живеят нуждаещи се и трудноподвижни наши съграждани. Тези хора живеят както в блокове в града, така и в къщи на село или в кварталите. Това ще улесни придвижването на тези хора, а с това ще се подобри и социалният им живот“, сподели кметът Димитър Николов.

Одобрените проекти от Бургас тази година са в 9 жилищни блока в комплексите „Зорница“ – 2, „Славейков“ – 1, „Лазур“ – 2, „Меден рудник“ – 3 и „Братя Миладинови“ – 1 и в 3 еднофамилни къщи в квартал „Ветрен“, град Българово и село Драганово.

За осигуряване на достъпна среда Община Бургас отново подпомогна кандидатите с изготвяне и финансиране на проектните им предложения, като четири от неуспелите по време на миналогодишната сесия кандидати, бяха подготвени успешно за участие тази година. Три са кандидатите, които са с новорегистрирани сдружения на собствениците, за да могат също да участват в програмата.

За добрата подготовка и значителния брой подадени проекти от Бургас, местната администрация разчиташе отново както на съдействието на Съюза на инвалидите, местните социални центрове и активността на бургазлии, така и на добрата екипна работа, постигната при миналогодишните сесии.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари