5 1 гласувайте
Оцени Статията

Арт инициатиатива „НОВАТА РЕАЛНОСТ“ ще даде „жива“ платформа на десетки млади поети, артисти, музиканти, художници и творци на 22 и 23 май на сцената пред експозиционен център „Флора”Бургас. Целта е да превърнем един уикенд във вълшебна палитра на индивидуалното изкуство.

Най-засегнато от пандемията е младото поколение творци, които тепърва се развиват в свят с ограничени социални контакти, които още не са усетили екстаза от аплодисментите на пълна театрална зала. Всичко това е провокирало организаторите да създадат едно интригуващо събитие с фокус към младите творци.

В предстоящия уикенд посетителите ще имат възможност да видят стендъп представяния на Памела Трифонова, Деница Кючукова, на актьорите от Младежка театрална група „Валери и Приятели“, да се насладят на шоуто на две много талантливи млади дами Нора Ангелова и Йоана Михова.

Сцената ще озвучат гласовете на Пени Ставрева и Преслава Минасян .

Предвидено е в рамките на събитието да бъдат представени десетте най-добри стихотворения от поетичния конкурс на тема „Новата реалност“.

Ръководител на конкурса, който е с награден фонд, е Наталия Недялкова, дългогодишен журналист, поет и преводач. В него са се включили младежи от цялата страна, които ще дойдат да изчетат своята творба под музикалния съпровод на Ивайло Нинчев.

Организаторите са отделили специално място за перформанс арт – едно ново изкуство, все още непопулярно у нас, но вдъхновение за много творци. Артистът Теодора Калчева ще пресъздаде в неделя от 12.00 до 16.00 часа пред „Флората“ по един невероятен начин „ПРИКАЗКА ОТ НОВАТА РЕАЛНОСТ“ и ще рисува на място нейния жив модел.

Скулпторът Атанас Стоянов и неговите ученици от НХА също са приготвили изненада в духа на уикенда .

В събота след 12.00 часа цигулари от НУМСИ „Проф. панчо Владигеров“ Бургас са приготвили музикален флашмоб .

За най-малките в събота след 12.00 часа има специален кът, в който те ще могат да творят с рециклирани материали, заедно с Теодора Божилчева .

В събота след 12.00 часа има и обявен фотоконкурс -поканени са всички любители на фотографията. Те ще могат да място да направят своя кадър от „Новата реалност“ и да го пратят на страницата „Бургаски улици“ или на електронен адрес – [email protected]. Ръководител на конкурса е фотографът Милен Петров. В неделя след 18.30 часа на сцената ще бъдат обявени отличените фотоси. Предвидени са парични награди.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари