0 0 гласове
Оцени Статията

Дейностите за обновление и модернизация на уличното осветление в Бургас стартираха с  булевардите „Христо Ботев“ и „Демокрация“. Работата ще продължи на нови три места: бул. „Тодор Александров“ – от ул. „Спортна“ до бул. „Захарий Стоянов“, после следват „Проф. Яким Якимов“, „Тракия“ и „Янко Комитов“. Като краен резултат в Бургас ще засветят по-силно и по-евтино 22 главни пътни артерии.

Модернизацията се осъществява в рамките на подписания на 04.03.2021 г. договор между Община Бургас и Министерство на енергетиката за изпълнението на настоящия проект, финансиран по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, процедура BGENERGY-2.001 – „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините“ на Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Проектът се реализира с активното съдействие на фирма „Норск Енерджи“, която осигурява техническа експертиза и ще съдейства за повишаването на обществената информираност на всички заинтересовани страни по отношение на разумното управление на енергията.

Дейностите за изпълнението на проекта включват:

– Подмяна на осветителните тела по протежението на основните улици и булеварди на Бургас;

– Реновиране на съществуващите табла за управление и стълбовата мрежа;

– Инсталиране на нови соларни LЕD осветители на пешеходни пътеки в засегнатите участъци;

– Надграждане на автоматичната система за управление и контрол на уличното осветление чрез монтаж на осветители с модули за димиране, и надграждане на софтуерните модули на системата.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари