1 1 гласувайте
Оцени Статията

С наситена програма от 1 до 11 април новият Център за съвременно изкуство и библиотека в  Бургас се включи по блестящ начин в културния живот на морския град. Две интересни изложби, документални филми, куклен спектакъл и литературни премиери на книгите на най-актуалните и утвърдени български писатели събраха бургазлии от различни възрасти в новото културно пространство. От началото на месеца до този момент в библиотеката са се регистрирали 1373 читатели. Общият брой на хората, посетили събитията в новото културно пространство, надвишава 10 000 души, като организацията на програмата бе съобразена с противоепидемичните мерки за безопасност.

В културния афиш за април предстоят още интересни събития. На 22 април деца от бургаските детски градини ще пресъздадат обичаите Лазаровден и Цветница.

Ето какво споделиха едни от най-изтънчените и популярни български писатели, които гостуваха в Бургас.

„Бургас е една красива история. Всяка година все повече ми харесва, винаги го давам за пример за модерен европейски град.“ Това сподели авторът на бестселъра „18 % сиво“ Захари Карабашлиев по време на среща със свои почитатели в Библиотеката.

 

„За последните две години толкова обикнах Бургас и хората му, че искам да живея тук. Благодаря ви!”, сподели  писателят Георги Бърдаров, който направи две премиери поради големия интерес на своите почитатели.

 

„Бургас е мечта и стъпка напред към радостта. Надявам се не само Бургас, а цялата ни страна да стигне до радостни и силни дни!“, сподели пред бургаска публика популярната писателка Здравка Евтимова, която определят като първата дама в съвременната ни литература и майстор на късия разказ.

 

„Всяка книга има душа. Всяка книга има своя философия и познание. Животът става много по – богат, когато четем. А тук има цяла съкровищница от книги!“, сподели младата писателка Камелия Кучер пред публиката в Бургас.

 

„Животът е клавиатурата на едно пиано. В тази книга описвам времето, в което живях. Сега Бургас стана един красив град. И съвсем престанах да посещавам западните градове. Моята голяма любов бе благозвучието и затова направих първата „Тоника“. Снимките в книгата са специални. Една снимка е един миг, който може да разкаже една хилядолетна история“, сподели Стефан Диомов при представянето на биографичната си книга „Белите и черни клавиши на моя живот“ в Библиотеката.

 

Новата библиотека е с работно време понеделник – петък от 10.00 до 18.30 часа /с читателисе работи до 18.15 часа/ за дните, в които няма събития. В събота – от 09.00 до 17.30 часа.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари