5 2 гласове
Оцени Статията

Започна изграждането на новата детска градина в ж.к. „Братя Миладинови“ до блок 156. Тя ще носи името „Морско конче“ и ще бъде филиал на най-близко намиращата се до нея детска градина „Раковина“.

Ще бъдат разкрити 4 градински групи с капацитет за прием на 72 деца в тях. Сградата ще бъде на 2 етажа и ще разполага с всички ресурси и капацитет за осигуряване на отлични условия за отглеждане и възпитание на децата в района.

На първия етаж ще бъдат разположени помещенията за 1-ва и 2-ра градинска група – съблекалня с преддверие, гардероб за децата, занималня с кът за хранене и спалня, санитарен възел, както и методичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет.

На втория етаж ще бъдат разположени помещенията за 3-та и 4-та градинска група – съблекалня с преддверие, гардероб за децата, санитарен възел, занималня с кът за хранене и спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая.
Освен това, детската градина ще има осигурен достъп за хора в неравностойно положение.

Освен изграждането на детска градина „Морско конче“ скоро стартира и строителството на още две нови детски заведения – ДГ „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ и ДГ „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари