0 0 гласове
Оцени Статията

Цветана Иванова ще представи музикалния си проект „Време за интимност или покана за вслушване“ онлайн. Тя ще свири на единствения в страната старинен  музикален инструмент – клавикорд, който е определян за предшественик на пианото.

Концертът започва тази вечер от 18:00 часа и ще бъде излъчен на живо във фейсбук страниците на БНР – Бургас, Община Бургас и Go to Burgas.

Цветана Иванова е завършила пиано и едновременно е специализирала исторически клавишни инструменти (клавесин, хамерклавир, клавикорд) във Висшето училище за музика в Кьолн. Свирила е на редица фестивали като „Берлинско биенале“, „Нумус фестивал“ – Дания, „Музика и машини“ – Лайпциг и други.

„Клавикордът е музикален инструмент, за който има първи сведения от 14 – 15 век. В миналото е бил широко използван като инструмент за упражнение и при композиране. Той е бил предназначен за камерно музициране в малки помещения и има много параметри за постигане на по-добро качество на звука и естетиката, които на пиано няма как да се възпроизведат. Това е привличането на старинните инструменти, които ни дават и едно друго светоусещане“, разказва Цветана Иванова.

Изпълнителката с удоволствие се завръща в родния си град Бургас, за да представи концерта си на клавикорд, включващ старинна музика и нова пиеса.

Концертът ще се излъчи с партньорство с БНР – Бургас. Проектът „Време за интимност или покана за вслушване“ се  финансира от Национален фонд „Култура“ и се реализира с подкрепата на Община Бургас.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари