0 0 гласове
Оцени Статията

Заместник-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров посети Бургас, за да се запознае на място с епидемиологичната обстановка и организацията на процеса по поставяне на ваксини.

По думите му в областта темпът на ваксинация е много добър. Към настоящия момент има 25 ваксинационни пункта. Предстои откриването на два нови. Областта разполага с два мобилни екипа, които ваксинират желаещите от по-отдалечените населени места. При необходимост здравните власти имат готовност да включат още екипи. Област Бургас има и денонощен кабинет, който се намира в УМБАЛ-Бургас. Като добра практика зам.министърът посочи инициативата на община Бургас, която организира автобуси за извозване  на желаещите ваксина трудно подвижни хора.

Към днешна дата 11 462 са ваксинираните в област Бургас, като втора доза са получили 2081 души. Във вчерашния ден са извършени 1515 ваксинации.

Приоритет е ваксинирането на членовете на секционните избирателни комисии. Към настоящия момент близо 500 души са получили първа доза. До неделя се очаква в РЗИ да постъпят още данни за заявили желание участници в изборния процес. Те ще бъдат ваксинирани в първите два дни на март.

7430 дози “Астра Зенека” са получени в Бургас в рамките на две седмици. Последните 100 дози са заминали днес за Малко Търново. Зам.министър Григоров поясни, че във фазата на ваксинация, в която се намираме в момента, процесът по доставяне на ваксини е почти денонощен. Работи се с изключително усилени темпове.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари