0 0 гласове
Оцени Статията

Истински празник за почитателите на автентичния фолклор подготвят изпълнителите от ПФА „Странджа“. Формацията с ръководител Марио Егов репетира усилено, за да зарадва публиката с перфектна програма след принудителната пауза.

Зала „Тончо Русев“ на Дома на НХК вече е пълна за концерта в 19.30 ч. на 23 февруари. Заради мерките за сигурност, зрителите се разполагат през две седалки. Обявен е втори концерт – от 18.00 часа на същата дата. Все още има свободни места.

Ансамбълът е желан гост за много празненства – какво могат изпълнителите на сцената и как да се свържете с тях – вижте в рекламния клип, създаден от екип на Община Бургас.

В предстоящите си концерти ансамбъл „Странджа” ще предложи една двустилна програма с репертоар от Странджа и Еркеч, която е обвързана предимно с наближаващите пролетни празници. Началото е сценична разработка на тропащия на вратата Сирни заговезни и специфичното му название в нашия регион – „Паликош”. Ще премине през следващите Велики пости и емблематичните за Странджа игри без инструментален съпровод – „На филек” . Великденските песни и атрактивните мъжки занаятчийски игри в „Каруцари” представят следващия наближаващ летен период. Еркечката част в програмата включва едно от класическите камерни танцови произведения „Луди млади” и „Две лазарски песни от Козичино”, представени от хòра на ансамбъла. Оркестърът ще изпълни малко известното, но специфично „Странджанско хоро”. Програмата ще завърши с едно от последните големи танцови произведения в репертоара на ансамбъл „Странджа” – „На сгляда по Димитровден”.

Абонирай се
Уведоми за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари