5 1 гласувайте
Оцени Статията
Натоварен Бабинден отбелязаха днес екипите на трите отделения в УМБАЛ Бургас, които са „отговорни“ за бременността и раждането – отделенията по гинекология, родилно отделение и неонатология. Само до обяд в болницата бяха регистрирани четири раждания. Въпреки това, в тесен кръг бяха спазени традициите за Деня на родилната помощ и бе проведен ритуалът с поливането на ръцете на „бабата-акушерка“ – началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.
И в пандемията УМБАЛ Бургас запазва броя на ражданията на нивата на 2019 година. През 2020 г. 1700 родилки са потърсили помощта на лекарите и акушерките в болницата. Това утвърждава дългогодишната позиция на болницата да бъде лидер по броя раждания в региона. Продължава да бъде нисък и процентът на оперативните раждания – под 30%, по всички стандарти, препоръчани от Световната здравна организация. Политиката на УМБАЛ Бургас е подкрепа на естественото раждане като най-доброто за майката и бебето.
От 1 февруари Звеното за асистирана репродукция, което беше преустановило дейността си заради пандемията, отново ще заработи в пълен капацитет, съобщи д-р Душепеев.
Екипите на трите отделения бяха поздравени днес от ръководството на болницата. „Няма друга специалност в медицината, в която всеки ден да ставаш свидетел на чудо – чудото на новия живот. Хиляди семейства си спомнят за Вас с благодарност, защото сте част от най-красивите мигове в тяхната родова история. Да си пожелаем в нашата болница да се раждат все повече живи и здрави деца“, приветства колегите си изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски.

„Всеки от Вас носи в себе си благословията да помага на новия живот да дойде на белия свят. Затова всички грижи, професионализъм и сили, които влагате всеки ден в работата си, са безценни. Вие сте нашата най-голяма надежда в Бургас да се раждат здрави деца, които да са неговото светло бъдеще. От мое име и от името на бургазлии Ви пожелавам да се радвате на здраве и да получавате признание за това, което правите за града ни“, се казва в поздравителния адрес на кмета на Община Бургас г-н Димитър Николов.

Снимка:УМБАЛ-Бургас

Абонирай се
Уведоми за
guest
2 Коментарa
Най-старите
Най-новият Най-гласувани
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари
Иван Атанасов
Иван Атанасов
3 години по-рано

Супер!

Митеца
Митеца
3 години по-рано

Браво