ЗАПОЧНА ЗАПИСВАНЕТО ЗА ПЛУВНИЯ МАРАТОН ОТ ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ДО МОСТА

Едно от големите предизвикателства за плувците – маратонът от остров Света Анастасия до Моста, отново дава възможност ентусиастите да покажат своите възможности.

 

Събитието ще се проведе на 18 юли, а желаещите да се включат в него вече може да подават своите заявки за участие.

Всеки плувец, който има желание да се включи в преодоляването на разстоянието от Света Анастасия до Мостаq трябва да отговаря на условията в Наредбата за провеждането на състезанието. Ето какво предвижда тя:

 

 

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПЛУВЕН МАРАТОН остров Св. Анастасия –                           Мостика на Приморски парк, град Бургас  18.07.2020 г.

1.       УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

В маратона могат да участват всички жители и гости на град Бургас навършили 16-годишна възраст, записали се в определеният срок и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши на 18 юли 2020 г. (в денят на провеждането) от 07:30 ч. до Морска гара Бургас. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За тези които са под 18-годишна възраст задължително се изисква съгласието и подпис на единият от родителите.

2.       ВРЕМЕ И МЯСТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МАРАТОНА

Състезанието ще се проведе на 18 юли 2020 г., стартът ще бъде даден от остров Света Анастасия в 09:30 ч. Всички желаещи да участват трябва да се явят в същият ден в 07:30 ч. на Морска гара гр. Бургас за регистрация, инструктаж и транспортиране до о-в Света Анастасия. Регистрацията ще приключи в 08:30 ч. на 18.07.2020 г. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните им вещи. Разстоянието по права линия е 6400 метра.

 

3.       УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

–      Участието е индивидуално и се допускат лица навършили 16 годишна възраст.

–      Разстоянието от о-в Света Анастасия до Мостика може да бъде преплувано в свободно избран стил. Не се разрешава използването на помощни средства като плавници, лопатки за ръце, дъски и помощ от вън.

–      Стартът ще бъде даден от о-в Св. Анастасия в 09:30 ч. участниците трябва да се наредят в една линия във водата еднакво отдалечени от брега. Предварително ще бъдат извозвани с корабче до о-в Света Анастасия. Финалът на Маратона ще бъде на плочата на Мостика.

–      Състезателите плуват самостоятелно към финала. При отклонение от маршрута съдиите от лодките  ще коригират участниците.

–      Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след финиширането на първенеца в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери. Участник който по време на преплуването се нуждае от медицинска или друга помощ, или желае да прекрати участието си трябва да подаде сигнал с многократно движение на изпъната ръка.

–      Организаторите запазват правото да не допускат до участие състезатели по усмотрение на организационният комитет.

–      С оглед безопасността на състезателите по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по  целия маршрут.

–      Организаторите запазват правото да внасят промени в началния час на маратона, с оглед безопасността на участниците.

 

4.       КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

–      Класирането е до 10-то място отделно мъже и жени.

–      Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди:

1 място – 700 лв., 2 място – 500 лв., 3 място – 350 лв., 4 място – 250 лв., 5 място – 200 лв., 6 място – 150 лв., 7 място – 125 лв., 8 място – 100 лв., 9 място – 75 лв., 10 място – 50 лв.

 

 

5.       ДОКУМЕНТИ ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ

–      Всеки участник трябва да представи личната си карта.

–      Декларация по образец.

–      Свидетелство за медицински преглед или да му се извърши такъв в денят на мероприятието.

 

6.       ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ СЕ ПОДАВАТ ДО 16 ЮЛИ ВКЛЮЧИТЕЛНО НА ИМЕЙЛ harietagar@abv.bg ИЛИ НА ТЕЛЕФОН: 0888 239 720

 

При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона с оглед безопасността на състезателите по време на проявата.

 

7.       ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ПРОЯВАТА:

 

Хариета Гарибян – Плувен клуб “Метропол”- 0888 239 720

Веселина Деведжиева – Отдел “Спорт” Община Бургас – 0885 795 776