Тази сутрин общинските инспектори от дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“, подпомогнати от ОД на МВР, разтуриха нововъзникнало малко гето край ж.к. „Славейков“ (в района на бившата зеленчукова борса). На мястото бяха установени пришълци от Ямбол и Сливен – 15 възрастни и 7 деца. В непосредствена близост минава железопътна линия. През 2009 г. преминаващ влак смаза там 2-годишно дете от подобен катун. Затова Община Бургас категорично няма да допусне колонизирането на района, но опитите са упорити. Минимум 4 пъти годишно се налага оттам да се прогонват неканени гости.

При днешната акция групата от Сливен и Ямбол най-напред беше отведена за проверка във Второ РПУ, за да се установи дали в нея има издирвани лица. Общинските инспектори раздадоха маски на всички. С маски бяха самите те, както и колегите им от Полицията.

Импровизираните заслони и леки постройки в малкото гето днес бяха разрушени, а отпадъците извозени със съдействието на почистващата фирма „Нелсен Бургас“. Пришълците бяха изведени от Бургас и извозени по местоживеене със съдействието на „Бургасбус“. Ако решат да се върнат, ще бъдат посрещнати и изпратени по същия начин. Автобусът, който ги извози, ще премине през пълна дезинфекция.

Община Бургас няма да допусне скитащи лица да колонизират нейни територии, особено в настоящата епидемична обстановка!