Община Бургас кани всички деца, които обичат изобразителното изкуство да  се включат в инициативата „Оцвети ме – сътвори красота“ . За целта техните родители трябва да вземат гипсови фигурки от Галерия „Георги Баев“/бул.Демокрация №6/. Оцветените вече фигурки ще могат да участват в експозицията, която е част от инициативата.

Изложбата ще бъде подредена на открито в Морската градина за Деня на детето /01-ви юни/.

 

Всеки участник ще има възможност да оцвети до три различни форми.  Ръководители на школи и преподаватели в детски и училищни заведения ще получат необходимия брой фигурки за всички техни възпитаници.

 

Мобилни екипи  имат готовност да отнесат фигурки и до адреса на всеки желаещ, който не може да отиде на място, до галерия „Георги Баев“,при заявка на тел.056/842803.

 

Глинените изделия са изработени от художничката Лора Янева по време на извънредното положение и се предоставят напълно безплатно.

 

Фигурките са с различни форми и размери – еднорози, зайчета, мечета, пчели, пеперуди, цветя и др. Затова побързайте да се сдобиете с предпочитаната от вас фигурка.

 

Освен, че развива фината моторика и двигателната координация при най- малките деца, оцветяването стимулира концентрацията и въображението. Те откриват щастието да направят света по-цветен , а по-големите биха могли да излязат от рутината и да се забавляват. Включете се и вие !