На 16 април отбелязваме Деня на Българската Конституция и юриста. По този повод кметът Димитър Николов поздрави за професионалния им празник бургазлиите, упражняващи тази професия във всички нейни разновидности:

 

„За мен е удоволствие да кажа честито на вас – съдии, адвокати, прокурори, следователи, нотариуси, на всеки, занимаващ се практически или научно с право, както и на студентите, които през следващите години ще упражняват някоя от изброените професии.

Факт е, че държавата не може да функционира без вас нито на централно, нито на местно ниво. Така е било, така и ще бъде. Затова ви желая да сте здрави, винаги добре подготвени и ориентирани в законодателството, защото то постоянно се променя и развива, да изпитвате удовлетворението от добре свършената работа.

Вие винаги сте във фокуса на общественото внимание, затова ви благодаря за усилията и личния пример, който давате. Вашата гилдия беше сред първите отзовали се дарители при обявяването на извънредното положение, което е достойно за уважение.

Надявам се скоро вашата практика да бъде възобновена в нормалния си ритъм, както и тази на всички работещи бургазлии, които в момента са ограничени, за да продължим с общи усилия да придвижваме нашия град към следващите му високи цели.

Още веднъж честит празник!“

 

Димитър Николов

КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС