Учениците от ОУ „Елин Пелин“ изпратиха благодарствено писмо към медиците, които са на първа линия в борбата с COVID 19. В посланието си към тях те изказват своята благодарност, възхищение от високото чувство на отговорност и благородство, които лекари, медицински сестри, парамедици и други работници в системата на здравеопазването проявяват в този труден момент за страната ни.

Учениците споделят, че медиците са техен пример как трябва да се постъпва в моменти на изпитание. Те им пожелават да бъдат здрави, силни духом и физически. Възпитаниците на бургаското училище изразиха признателността си към труда на медиците чрез рисунки, които изпратиха до хората, коио водят борба за здравето на всички наши ънародници.

Инициативата на децата от ОУ „Елин Пелин“ получи специално признание от лекарското съсловие. От Българския лекарски съюз благодариха на малките елинпелиновци за подкрепата в този труден за всички момент.

 

„Всяка рисунка, всяко послание, всяка дума на благодарност към медиците са изпълнени с много любов и признателност. Благодарим Ви! Благодарим Ви! Благодарим Ви!“, казват в писмото си до авторите на инициативата от Българския лекарски съюз. Медиците пожелават на учениците от ОУ „Елин Пелин“ да бъдат здрави, защото здравето е безценно за всички.