КМЕТЪТ:ВСИЧКИ ПРИСТИГНАЛИ С ПОЛЕТА ОТ СНОЩИ СА ПОД ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАРАНТИНА

“45 са пътниците с бургаска регистрация, които кацнаха снощи на нашето летище. Всеки един от пристигналите наши сънародници е бил термометриран, няма отчетена завишена температура. Всички пристигнали са под задължителна карантина и са им връчени предписания. Вече им се вземат проби за изследвания от вкъщи, както за тяхно спокойствие, така и за спокойствие на съседите им.
Днес се извършва термометриране на всички, поставени под карантина в хирургичното отделение на „Бургасмед“. Ако и вторите им проби са отрицателни, карантината ще бъде свалена.”

Кмета на Бургас допълни и нова информация за пациентите,които са настанени от няколко дни в инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас:

“Тримата пациенти с доказан коронавирус, които са в инфекциозно отделение на УМБАЛ, са с много добри лабораторни изследвания. Чувстват се добре, но трябва да минат определените срокове, за да им се вземат отново проби. Утре предстои да се вземе проба на първата пациентка с коронавирус от Карнобат. След 24 часа ще й се направи още един контролен тест и след това ще бъде изписана под домашна карантина.”

По темата за въпроси на бременни жени за работата на акушеро-гинекологичните кабинети,кметът коментира:

“Получаваме много въпроси, свързани с бременните жени: акушеро-гинекологичните кабинети са отворени, денонощно работят и трите родилни отделения в Бургас. Бъдещите майки могат да разчитат на акушер-гинеколозите при проблем или оплаквания, както и за издаване на болнични листи.”

Димитър Николов обяви и добрата новина,че към този час няма регистрирани нови случай на пациент с коронавирус в Бургас.647 души са под задължителна карантина.