Кмета на Бургас Димитър Николов коментира преди малко в профила си във фейсбук,новината за кацането на самолета от Лондон на летището тази вечер,която предизвика гневни коментари в социалните мрежи.

„Усещам масовото притеснение в Бургас, заради кацането на самолета от Лондон тази вечер на летището.
Но скъпи бургазлии, законът си е закон! Въздушните и сухопътните граници не са затворени за наши сънародници! И нито кмет, нито МВР, нито правителство може да спре кацането на самолет.
Благодаря на всички вас, които спазвате правилата, но тези правила ще важат и за пътниците, които пристигат.
Контролът ще е много стриктен! На всички пристигащи тази вечер ще бъде измерена температурата, ще попълнят декларации и ще влязат в базата данни за лица под задължителна карантина!

Разговарях с д- р Паздеров – на всички пътници с адресна регистрация в Община Бургас още утре ще им бъдат взети проби по домовете за коронавирус. За успокоение на всички!

И моля ви, не се настройвате срещу нашите сънародници, които идват от чужбина! И тях ги чакат близки, и те са стресирани, и те ще спазват изискванията, както вас! С тази разлика, че те ще подлежат на ежедневен контрол от властите. Но те не са престъпници! Те са бургазлии, и българи, които искат да се приберат у дома.“-заяви Димитър Николов