Момичето, което направи благодарствения надпис трогна хиляди бургазлии. Посланието, написано с цветни тебешири, придоби голяма популярност в цялата страна. След първата публикация за надписа, авторката описа цялата случка:

„Аз направих това послание . Пътувах във влака София – Бургас , минаващ през Пловдив , откъдето и се качих за Бургас и където стана скандал и ме нападнаха , но нямаше свидетели бях сама в купето . Един единствен човек дойде на помощ в последствие и това бе Той! Момчето седна до мен в купето цялата треперех и ревях и ме беше страх . Каза, че няма да мръдне от купето и да позволи някой пак да влезе и да ме нарани, успокояваше ме. Обадих се на 112 и от там ми казаха да сляза ведната на следващата гара и да не чакам до Бургас . Исках да му благодаря.
През целия ден си мислих просто как искам да видя пак това момче , което само то дойде да помогне . Искам да му целуна ръката ! Искам да го поканя у дома и да му направя вечеря и да го похваля пред родителите си , искам и аз да му помогна, ако той има проблеми . Искам да му подаря да има някакъв спомен от мен и когато го погледне да се сети за момичето от влака. Искам просто да го прегърна силно и продължително … Но не мога да се свържа с него … не мога … а трябваше да направя нещо , трябваше да му кажа колко много значи това , което направи за мен ! Чувствам го като спасител . За това вечерта купих тебешири и приятелка дойде с мен за подкрепа, докато направя посланието в Морската. Написах фейсбука си , но приятелката ми Мария каза , че ако това стане известно, много други хора ще ми пишат . Не знаехме дали това няма да се възприеме като добро или лошо , все пак драсках по обществена собственост и дали не е по-добре да го изтрия. За това изтрих второто име от никнейма на фейсбука си . Ето и снимка преди да го изтрия. Не подозирах , че това ще придобие такава извествост , надявам се само той да го е видял , това е всичко , което искам и нищо повече !“

снимка:Jordan Dimov/burgas056.com