Млада жена от Карнобат е дала положителна проба за коронавирус.Тя е на 39 години и е работила като готвач в едно от заведенията в Банско.Прибрала се преди около седмица и е имала 25 контактни лица около нея.Тя е със симптоматика и е настанена в инфекциозната клиника на бургаската болница.

Два са новите случаи на COVID-19 у нас. Към момента в България общо потвърдените случаи са 94, три от които смъртни. 80-годишната жена с инсулт и положителна проба за COVID-19, хоспитализирана в УМБАЛСМ „Пирогов“, е починала тази сутрин. Това съобщи генерал-майор Мутафчийски на брифинга на Националния оперативен щаб във ВМА.
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалата жена.
По отношение на лицата, при които е потвърден новият коронавирус и са под лекарско наблюдение в болница, генерал Мутафчийски уточни, че във ВМА са настанени 11 души, в УМБАЛСМ „Пирогов“ – трима (като за един от тях се очаква потвърждение на пробата), в МВР болница – един, в столичната болница „Софиямед“ – един, в УМБАЛ „Александровска“ – един, в Плевен – 4, в Габрово – двама, в Благоевград – двама, в Смолян, Велико Търново, Ловеч, Бургас и Перник има по един хоспитализиран пациент-съобщават от Министерство на здравеопазването